Progressive/thrash metal band Voivod naar P60

AMSTELVEEN – Woensdag 10 oktober viert de Canadese progressive/thrash metal hun 35-jarig bestaan in Poppodium P60. Naast support act Bio-Cancer, nemen de Canadezen ook een splinternieuw album mee op tour dat op 21 september zal uitkomen.

Voivod ontstaat in de jaren ’80 wanneer vier jongens met een obsessie voor de vroege heavy metal van bands als Venom en Motörhead én hun liefde voor sci-fi  tot uiting brengen in muziek. Voivod wist als één van de ‘Big Four’ Canadese thrash metal bands de weg naar succes buiten de landsgrenzen voor zichzelf en andere bands te openen.

Het Canadese kwartet is niet in een specifiek hokje te plaatsen en weet met elk album een nieuw geluid aan de pers en fans te introduceren. Voivod experimenteert met verschillende genres: van speed metal en punk tot aan de progressive/thrash metal. Dit in combinatie met sci-fi georiënteerde lyrics creëert de authentieke en onderscheidende sound. Deze sound bleef ook niet in Nederland niet onopgemerkt. Zo was de band in 2012 curator van het Roadburn Festival!

Support is er deze avond van het Griekse Bio-Cancer. De band uit Athene mocht al eerder het P60-publiek opwarmen en nu keren ze terug. De thrash metal band bracht in 2012 hun debuutalbum ‘Ear Piercing Thrash’ uit en vergaarde daarmee veel erkenning in de underground scène. Met hun tweede album ‘Tormenting the Innocent’ ging de Griekse band in 2016 op tour met Marduk, Immolation en Origin.

Kaarten voor deze avond kosten €18,00 in de voorverkoop. Aan de deur op de dag van het evenement kosten deze €20,00. De deur gaat open om 19.30 uur. Aanvang is 20.00 uur.