Renovatie groene toren op Uilenstede in recordtijd

AMSTELVEEN – De woningen voor de (inter)nationale studenten in de Groene Toren op Campus Uilenstede worden in twee hele korte periodes snel opgeknapt. Komende zomer wordt in acht weken tijd de helft van de toren, ongeveer 170 woningen, gerenoveerd. In de zomer van 2019 volgt de andere kant.

Hoe zorg je er voor dat de studentenwoningen tijdens de renovatie zo kort mogelijk onbewoond blijven? De kamernood onder studenten is hoog en als studentenhuisvester wil je de woningen zo snel als kan weer beschikbaar hebben voor de bewoners. Met dat punt in het achterhoofd is voor de Groene Toren (Toren B) op Campus Uilenstede een bijzonder renovatieproject in de steigers gezet: de aannemer heeft samen met de onderwijsinstelling een hele strenge planning gemaakt. Hierbij is ook gelet op vakanties. Niet meer dan acht weken kost het komende zomer om de helft van alle 366 woningen een make-over te geven. In die periode worden de woningen leeggehouden. De acht weken renovatie zijn met militaire precisie gepland. Dat is nodig, want normaal staat voor een zelfde renovatie ongeveer tien maanden. De woningen krijgen nieuwe badkamers, nieuw leidingwerk, nieuwe stoffering en meubilering.

Het zijn overigens niet de eerste woningen voor internationale studenten op Uilenstede die worden opgeknapt. Vanaf 2016 werden Hoogbouw 1 en 2, in totaal 166 woningen, ook al helemaal vernieuwd. Dat gebeurde op een andere manier dan voor deze woningen gepland staat.