Sportaccommodaties en Zwembad De Meerkamp vanaf 22 juli rookvrij

AMSTELVEEN – Alle sportaccommodaties in het beheer van Sportbedrijf Amstelveen, inclusief zwembad De Meerkamp zijn vanaf 22 juli 2018 geheel rookvrij. Het Sportbedrijf vraagt aan iedereen die op en rond een sportaccommodatie komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven.

“Iedereen is en blijft welkom in en om onze accommodaties, ook rokers! Wel vraagt het Sportbedrijf rokers om niet te roken in en rondom de ingangen van de sportaccommodaties en niet op het buitenterrein van Zwembad De Meerkamp. De entree van sportaccommodaties en plekken zoals het ligveld en het terras van De Meerkamp zijn vanaf 22 juli rookvrij. Daarnaast vragen we rokers die onze sportaccommodaties bezoeken in ieder geval niet in het zicht van kinderen te roken,” aldus een directeur Peter Verdaasdonk van het sportbedrijf.

Hij vervolgt: “We weten allemaal dat kinderen niet gaan roken omdat ze het lekker vinden. Ze willen meedoen of stoer zijn. Voor mij is het heel logisch dat er ook buiten bij sportaccommodaties en zeker op het buitenterrein van De Meerkamp niet meer gerookt mag worden. Kinderen moeten een zwembad of sporthal associëren met een gezonde plek. En daar hoort zichtbaar roken niet meer bij.”.