Staking buschauffeurs uitgesteld tot woensdag 27 juni

AMSTELVEEN – De staking van de buschauffeurs maandag in het streekvervoer gaat niet door. Dit meldt mediapartner NH op hun website. De staking is met twee dagen uitgesteld.

Vakbond CNV geeft aan dat de bemiddelaars meer tijd krijgen om tot een oplossing te komen. Mocht dit niet lukken, dan gaat er vanaf woensdag 27 juni alsnog gestaakt worden. Deze zou dan 72 uur gaan duren.

In het streekvervoer werd al eerder gestaakt. Op 30 april en 1 mei was er een landelijke staking. Daarna kregen deze acties regionaal een vervolg in estafettevorm. De vakbonden eisen onder andere een loonsverhoging van 3,5 procent. Ook maatregelen om de werkdruk te verminderen en elke tweeënhalf uur een (plas)pauze wordt door de werknemers geëist. Werkgeversorganisatie VWOV gaf al eerder aan plaspauzes mogelijk te maken, maar daarmee was het conflict niet opgelost.

De staking van woensdag treft bijna alle buslijnen in Noord-Holland. Alleen in Amsterdam, waar het GVB rijdt, staken de chauffeurs niet.