Staking buschauffeurs woensdag 27 juni gaat toch door

AMSTELVEEN – De aangekondigde staking van de buschauffeurs in het regionale streekvervoer gaat toch door. Woensdag, donderdag en vrijdag rijden in de gehele provincie Noord-Holland geen bussen. Ook Amstelveen valt hieronder. Volgens vakbond CNV is de bemiddelingspoging voor een nieuwe cao in het openbaar vervoer mislukt.

“Dat betekent dat we onze leden bij de vervoersbedrijven oproepen om vanaf woensdagochtend het werk voor 72 uur neer te leggen. Helaas, we hadden het graag anders gezien”, zegt onderhandelaar Jean-Marie Severijns van CNV Vakmensen. Vakbond FNV kan nog niet zeggen of de bond achter het staken staat. Vanavond raadpleegt de FNV de achterban.

De bonden zouden vandaag, 25 juni, ook gaan staken, maar die actie werd opgeschort om de bemiddelaars meer tijd te geven om het langlopende probleem op te lossen.  “We hebben nu een terugkoppeling gekregen van de bemiddelaars. De uitkomst is een koude douche. Er is nog geen licht aan het einde van de tunnel. De werkgevers weten van geen wijken; er blijkt geen enkele verbetering mogelijk. Dat betekent dat we vanaf woensdag volop in actie gaan.”