Succesvol bouwproject op Nesser basisschool De Zwaluw

NES AAN DE AMSTEL – Op basisschool De Zwaluw in Nes aan de Amstel staat het thema Bouwen deze weken centraal. Het project werd afgetrapt met een workshop dag waarbij de leerlingen kennis hebben gemaakt met allerlei aspecten van bouwen. Zo werd er gemetseld, getimmerd, behangen en geschilderd , maar ook werd er een workshop elektriciteit gegeven, geprogrammeerd en gebouwd met Knex, Lego en Kapla.

In de klas leerden de kinderen over verbindingen, veiligheid en technieken, noodzakelijk voor het volgende onderdeel van het project: huttenbouwen! Twee dagen lang werd er intensief door alle leerlingen met pallets, balken en latten, dakpannen, touw en ander bouwmateriaal gewerkt aan hutten.

Na die twee dagen stonden er tien geweldige, heel verschillende hutten. Een hut met een schuin dak, hutten met schommels en touwladders, met een geheime ingang, met een pannendak enz. Sommige hutten zijn met de buren verbonden door een loopbrug. Dat was nog een moeilijke klus voor wethouder Raat die op vrijdag de hutten kwam inspecteren. Hij moest de TOPHUT van De Zwaluw uitkiezen en daarna het huttendorp officieel openen door een lint door te knippen. Hierna kon er door alle kinderen het hele weekend lang tijdens het Nesser dorpsfeest in de hutten gespeeld worden.