Uitbreiding golfholes naar Middelpolder voorlopig van de baan

AMSTELVEEN – De plannen om extra golfholes aan te leggen in de Middelpolder zijn vooralsnog van de baan. De gemeente Amsterdam, die de sportvelden op het ’t Loopveld huurt en in verband met de aanleg van extra kunstgrasvelden drie golfholes wilde verleggen naar de polder heeft de plannen ingetrokken. Dit laat de partij Actief voor Amstelveen (AVA) weten in een persbericht.

Eind april ontstond bij bewoners van Kostverloren en de Middelpolder de nodige commotie nadat de gemeente Amsterdam de plannen bekendmaakte om drie golfbanen te verleggen. Bij een informatiebijeenkomst kwamen veel tegenstanders om hun ongenoegen te laten blijken. De Amstelveense partijen AVA en GroenLinks waren ook aanwezig op deze bijeenkomst. Burgerraadslid Michel Becker stelde enkele kritische vragen in de gemeentelijke commissie over de kwestie en is blij met het resultaat: “Een mooi resultaat van participatie tussen politiek en inwoners en natuurlijk houden wij als Actief voor Amstelveen de vinger aan de pols en blijven deze ontwikkelingen op de voet volgen.”