Veranderingen in openbaar vervoer door Noord/Zuidlijn

AMSTELVEEN – Komende zomer gaat er opnieuw veel veranderen in het openbaar vervoer in Amstelveen. Vanaf 22 juli komen er wijzigingen in het bus- en tramlijnennet omdat dan de Noord/Zuidlijn gaat rijden. Een ruim half jaar nadat de nieuwe dienstregeling is ingegaan en toen ook al veel buslijnen veranderden.

Vanaf deze zomer gaan buslijn 347 (Uithoorn – Amsterdam) en 357 (Kudelstaart/Aalsmeer – Amsterdam) niet meer naar Amsterdam Centraal, maar zullen gaan eindigen op Busstation Marnixstraat. Ook de frequentie waarop deze bussen rijden wordt gehalveerd. Daar staat tegenover dat er wel twee nieuwe buslijnen gaan rijden, naar station Amsterdam Zuid. Vanuit Uithoorn wordt dit buslijn 348 en vanuit Kudelstaart/Aalsmeer wordt dit lijn 358.
De N47 en N57, de nachtlijnen vanuit Uithoorn en Aalsmeer, zullen nog wel naar Amsterdam Centraal rijden.

Als gevolg van deze wijzigingen zijn er minder rechtstreekse verbindingen tussen Amstelveen en Amsterdam Centraal, maar wel meer verbindingen met station Amsterdam Zuid. Alleen tram 51 rijdt nog door tot Amsterdam Centraal, althans tot in maart 2019 de ombouw naar de Amstelveenlijn start. Vanaf maart 2019 gaat buslijn 55 rijden ter vervanging van sneltram 51. De vervangende bus zal rijden tussen Sacharovlaan en Amsterdam Zuid. Helaas doet deze bus niet alle haltes aan die de sneltram heeft, tussen Oranjebaan en de Boelelaan zijn geen busstops ingepland. De tussenliggende haltes zijn dan met tram 5 bereikbaar.

Kijk voor meer informatie op wijnemenjemee.nl en amstelveenlijn.nl