Voorlichting inbraakpreventie met koffiebus op Kostverlorenhof

AMSTELVEEN – Preventiemedewerkers van de gemeente waren vrijdag 22 juni met de koffiebus in winkelcentrum Kostverlorenhof. Zij gaven adviezen en tips aan inwoners om hun woning veiliger te maken. Burgemeester Bas Eenhoorn en wethouder Marijn van Ballegooijen kwamen een kijkje nemen en spraken met diverse inwoners.

De koffiebus staat regelmatig in een wijk, waarbij het thema en doel wisselen. Deze keer stond voorlichting over inbraakpreventie centraal. Een thema dat belangrijk is en blijft voor Amstelveen. Iedere inbraak is er één teveel. Inwoners kunnen zelf veel doen om hun huis veiliger te maken en het daarmee moeilijker voor de inbrekers. Ook konden inwoners intekenen voor een huisbezoek door één van de preventiemedewerkers.

De gemeente en politie nemen allerlei maatregelen om inbraken tegen te gaan. Ook geven ze veel voorlichting. In de zomerperiode zijn inbrekers zeker actief. Wanneer mensen niet in de gelegenheid waren om naar de koffiebus te komen en toch een huisbezoek willen, dan kan dat. Een afspraak maken voor een huisbezoek met de preventie-adviseur van gemeente Amstelveen kan via inbraakpreventie@amstelveen.nl. Tijdens een huisbezoek inventariseert de preventie-adviseur samen met de bewoners het gebruikte hang- & sluitwerk. Daarnaast ontvangen zij tips en trucs over het tegengaan van insluiping, het gebruik van rookmelders en de zichtbaarheid en bereikbaarheid van ramen en deuren. De preventie-adviseur informeert mensen ook over de mogelijkheid om hang- & sluitwerk gesubsidieerd aan te schaffen.

Informatie en tips over inbraakpreventie zijn ook te vinden op de website van de gemeente via, www.amstelveen.nl/veilig.