Vrijwilligers Taalcafé gezocht

 Iedere dinsdagmiddag vindt het Taalcafé plaats in de Bibliotheek Stadsplein. Het Taalcafé is een ontmoetingsplaats voor mensen die de Nederlandse taal niet als moedertaal hebben en graag goed Nederlands willen spreken. Voor de begeleiding van deze middagen is het Taalhuis op zoek naar vrijwilligers.

Wat doet een Taalcafé vrijwilliger?
In het Taalcafé werk je met kleine groepjes en praat je over alledaagse onderwerpen, zoals werk, boodschappen doen, hobby’s en gezin. Of doe je samen taalspelletjes. Hier geef je geen taalles, het is een ontmoetingsplaats, met gesprekken en een kopje koffie in een gezellige, informele sfeer.

Thema’s
Tijdens deze middagen gaan de deelnemers sinds kort meer themagericht aan de slag. Zo komen thema’s als sport, gezondheid en kleding aan bod en oefenen je daar rollenspellen mee. Er worden een paar uitdrukkingen of gezegdes die bij dit thema horen gekozen om mee te werken en gedichten over het thema worden voor gelezen. Als vrijwilliger werk je samen met een aantal anderen en zijn er meerdere groepjes bezig tijdens de middag. De thema’s worden goed voorbereid zodat je direct ermee aan de slag kunt!

Aanmelden
Heb je vragen over het Taalcafé of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met Anton Furnée, via A.Furnée@debibliotheekamstelland.nl of 020-6414126.