VVD wil plan van aanpak autoinbraakgolf

 De gemeente Amstelveen is een van de veiligste gemeenten van Nederland, blijkt uit de landelijke veiligheidsmonitor. Het aantal auto-inbraken is in 2017 zelfs met bijna 40 % gedaald.. De afgelopen maanden is er echter weer een groeiend aantal meldingen geweest over auto-inbraken. Veel Amstelveners zijn hier slachtoffer van geworden en hebben genoeg van dit soort praktijken, stelt de VVD in een persbericht.

“De VVD wil paal en perk stellen aan het groeiend aantal auto-inbraken. Het is van groot belang dat Amstelveners zorgeloos kunnen werken, wonen en leven,” aldus VVD-raadslid Benjamin Smalhout.  De VVD-woordvoerder veiligheid en openbare orde Benjamin gaat in de commissie ABM van 5 juli aanstaande vragen stellen over de toename van het aantal auto-inbraken. Verder gaat de VVD-fractie werken aan een plan van aanpak om een einde te maken aan de groeiende inbraakgolf. Een concrete oplossing wordt in het persbericht nog niet aangedragen.