‘We are here’ zegt op tijd te zijn met aantekenen beroep

AMSTELVEEN – De krakers van ‘We are here’ zeggen bij monde van woordvoerder Khalid Jone dat zij gisteren net op tijd beroep hebben aangetekend. Gisteren had de politie gemeld aan de krakers gemeld dat zij het pand vandaag moesten verlaten. Dit zorgde voor de nodige verwarring bij de krakers.

Uiteindelijk bleek dat er woensdagavond voor 00.00 uur beroep moest worden aangetekend tegen een zogenoemde aanschrijving waarin stond dat het pand verlaten moest worden. Een beroep heeft een schorsende werking en dit betekent in de regel dat de krakers de uiteindelijke beslissing van de rechtbank in het kraakpand mogen afwachten. Met behulp van een juridische vrijwilliger werd het beroep gisteravond nog in allerijl opgesteld “Alles is gelukt,” zegt Jone tegenover RTVA. “Het is nu afwachten…”