Weinig armoede en bijstandsgerechtigden in Amstelveen

AMSTELVEEN – Van de vijftig grootste gemeenten in Nederland heeft Amstelveen procentueel gezien de minste bijstandsgerechtigden. Dit blijkt uit de Atlas voor gemeenten die deze week is uitgekomen. Amstelveen scoort in de regel bijzonder goed in deze ‘ranglijst’. Volgens de makers van de atlas is het alleen prettiger wonen in Amsterdam en Utrecht.

Ook is er volgens de Atlas relatief weinig armoede in Amstelveen. Onder armoede wordt verstaan: huishoudens met een inkomen lager dan 105% van het sociaal minimum. Alleen in Haarlemmermeer en Alphen aan de Rijn liggen zijn de cijfers op dit gebied nog beter.

Van de vijftig gemeenten die onder de loep zijn genomen bij de Atlas voor Gemeenten kent Amstelveen het laagste aantal arbeidsongeschikten. Door gunstige ligging van Amstelveen bij Amsterdam en Schiphol is onze gemeente ook de beste plaats om een baan te vinden binnen acceptabele reistijd.

Op het gebied van veiligheid scoort Amstelveen ook een eerste positie. Nergens ligt het aantal geweldsmisdrijven en vernielen zo laag als in Amstelveen.

De Atlas voor Gemeenten staat dit jaar in het teken van cultuur. In dit lijstje staat Amstelveen op een 27ste plaats.