Wethouder Gordon opent avontuurlijke speelplaats

AMSTELVEEN – De avontuurlijke speelplaats en het kunstgrasveld aan de Vlielandstraat, naast de Roelof Venemaschool, kunnen bespeeld worden. Wethouder Floor Gordon en kinderburgemeester Varvara trapten gisteren bij de officiële opening de eerste ballen in het doel van het grote kunstgrasveld. Het tussen de doelpalen gespannen papier schoten zij niet kapot. Dat lukte de kinderen van de Roelof Venemaschool wel.

Varvara zei dat deze opening waarschijnlijk een van haar laatste activiteiten is als kinderburgemeester. Na de opening haastte zij zich naar het raadhuis om mogelijke kandidaten voor de volgende kinderburgemeestersperiode te ontmoeten.

Wethouder Floor Gordon gaf aan dit een geslaagd project te vinden, dat tot stand kwam in samenspraak met de buurt en met kinderen. Zij is voorstander van avontuurlijk spelen waarbij kinderen meer hun fantasie kunnen gebruiken. Op deze ruime speelplek kan volop gespeeld worden. Op het kunstgrasveld, dat is ingestrooid met zand, kan zelfs onder alle weersomstandigheden gespeeld worden. Gordon hoopt dat deze centrale groene plek kinderen verleidt tot meer buitenspelen.