Wethouder Zorg en Welzijn bezoekt wijkcentra Amstelveen

AMSTELVEEN – Wijkcentrum Alleman en huis- en tandartsenpraktijk Bankras zijn 7 juni bezocht door wethouder Marijn van Ballegooijen. De wethouder sprak de vrijwilligers, medewerkers van Participe en de artsen.

Hij sprak met de aanwezigen over het nieuwe wijk- en gezondheidscentrum dat in Bankras-Kostverloren zal gaan komen. Het gesprek ging ook over wat er goed ging en tegen welke problemen ze aanlopen.

“Wat hier heel goed werkt is de nauwe samenwerking tussen de zorg en het welzijnswerk. Zo verwijzen artsen, inwoners door naar het welzijnswerk en Alleman om meer mee te doen in de maatschappij. Andersom verwijzen de medewerkers van Participe en Alleman ook naar de huisartsenpraktijk,” aldus wethouder Van Ballegooijen.

De nieuwe wethouder bezocht 6 juni al wijkcentrum Open Hof en buurtkamer Elsrijk. Deze week zal hij de volgende locaties bezoeken; het Noordammercentrum Bovenkerk, wijkcentrum De Bolder in Groenelaan, Buurtkamer KKP in Keizer Karelpark, wijkcentrum Westend in Westwijk, Dorpshuis De Nesse in Nes aan de Amstel en Inloophuis Amstelveen. De week daarna volgen wijksteunpunt Pluspunt Patrimonium/Oude Dorp en wijkcentrum De Meent in Waardhuizen-Middenhoven en daarna nog Villa Randwijck.