‘Zing Nederlands met me’ in bibliotheek Stadsplein

Amstelveen  – Na twee succesvolle edities vindt op zondag 24 juni voor de derde keer ‘Zing Nederlands met me’ plaats in de Bibliotheek Amstelland aan het Stadsplein. Naast gezellig met elkaar zingen, biedt het zanguurtje een uitgelezen kans om nieuwe Nederlandse woorden en nieuwe mensen te leren kennen. Bibliotheken en cultuurcentra in het hele land organiseren al langer ‘Zing Nederlands met me’, en ook in Paradiso wordt elke maand Nederlands met elkaar gezongen.

Onder begeleiding van Laetitia Leemans, docente bij Platform C | Muziek- en Dansschool Amstelveen, en met muzikale ondersteuning van Anton Furnée van de bibliotheek aan de piano worden er van 15.00 uur tot 16.00 uur samen Nederlandstalige evergreens gezongen. Van Annie M.G. Schmidt tot Jules de Korte. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig.

Daphne Janson, directeur van de Bibliotheek Amstelland: “Samen met het Taalhuis ontvangt de bibliotheek al jaren mensen die de Nederlandse taal komen leren en oefenen met hun taalmaatjes. Door haar laagdrempelige vorm past Zing Nederlands met me daar heel goed bij. We breiden deze samenwerking graag nog verder uit. We organiseren ‘Zing Nederlands met me’ voor de tweede keer samen met onze cultuurpartner Platform C | Muziek- en Dansschool Amstelveen. Het plezier in taal kunnen we op deze manier nog verder verspreiden”. Marcel Jansen, directeur Platform C vult aan: “Dat muziek maken en vooral zingen helpt bij het leren wordt steeds breder onderkend. Waarom dit alleen aan kinderen gunnen? Bij Platform C-onderdeel Volksuniversiteit Amstelland, leren immers honderden volwassenen per jaar Nederlands. Daarom is het fijn om dit samen met de bibliotheek ook in Amstelveen op te pakken. Voor mensen uit alle windstreken en van alle leeftijden!”.