Amstelveenblog: ‘Nieuwe burgemeester pas in mei 2019’

AMSTELVEEN – In Amsterdam werd gisteren de nieuwe burgemeester Femke Halsema geïnstalleerd. Volgens het doorgaans goed ingelichte Amstelveenblog.nl moet Amstelveen nog wel even wachten voordat we een nieuwe burgervader/-moeder hebben. Journalist Johan Th. Bos meldt dat we in Amstelveen op z’n vroegst in mei 2019 een nieuwe burgemeester kunnen verwachten.

De opvolging van Mirjam van ’t Veld, die in september 2017 vertrok, werd bewust over de verkiezingen van maart 2018 heengetild. Volgens Bos wordt nu ook nog eens gewacht op de komst van een nieuwe Commissaris van de Koning. De huidige CdK, de heer J. Remkes,  vertrekt per 1 januari 2019.

Onder het artikel van Bos reageert raadslid en VVD-fractievoorzitter Kees Noomen. Hij is duidelijk over het artikel: ” Stemmingmakerij Johan, nu loop je zo lang mee en nu weet je nog niet hoe de procedure werkt.” Overigens ontkent Noomen niet dat de benoeming van nieuwe burgemeester pas in het voorjaar van 2019 zal plaatsvinden.