Amstelveense jongens geslagen op Zeeuws fietspad

DOMBURG – Twee Amstelveense jongeren van 15 en 16 jaar zijn maandag in de namiddag mishandeld op een fietspad in het Zeeuwse Domburg.

Het duo was samen met een andere jongen onderweg naar Westkapelle. Achter hen kwamen een man en een vrouw aangefietst op elektrische fietsen. Ze kondigden door meerdere malen te bellen al op flinke afstand aan dat zij wilden passeren. Er was ruimte genoeg, dus dat kon makkelijk, volgens de Amstelveners. Bij het passeren van de man en de vrouw klingelde een van de jongens voor de grap nog even met zijn bel.

Ineens stopten de man en de vrouw midden op het fietspad. De jongens zijn vervolgens ook gestopt. Uit het niets werden twee van de drie jongens ineens in hun gezicht geslagen door de man. Daarna fietste hij weer verder met de vrouw. De twee spraken Frans en de jongens konden niet verstaan wat ze zeiden. Onderweg hebben de jongens de politie gebeld en zijn ze het tweetal op gepaste afstand gevolgd, maar de man en de vrouw fietsten het bos in, dus ze zijn ze kwijtgeraakt.
De jongens hebben aangifte gedaan van eenvoudige mishandeling. Ze hebben geen verder letsel, maar hadden wel pijn.