Amsterdamse Bos: pas op met sigaretten en barbecues

AMSTELVEEN – De aanhoudende droogte zorgt dat bezoekers van het Amsterdamse Bos wordt verzocht om extra op te letten met vuur.

De organisatie van het Bos wijst op de gevaren: “Wees er bijvoorbeeld alert op dat je sigarettenpeuk goed uit is, als je hem dooft. En let er bij het barbecueën op dat de kolen echt uitgedoofd zijn bij vertrek. Neem bijvoorbeeld een emmertje water mee om de kolen te doven.”

Open vuur maken in het Amsterdamse Bos is sowieso niet toegestaan in verband met de schade, overlast en brandgevaar die dit met zich meebrengt. Barbecueën mag wel, mits er geen hinder plaatsvindt voor andere bezoekers en geen schade wordt aangebracht. De barbecue moet 5 meter van de bosrand af staan en minstens 50 centimeter boven de grond om het gras niet te verschroeien.

Bezoekers kunnen ook gebruik maken van één van de zes openbare barbecues. Deze staan op de Kleine en Grote Speelweide en de Dagrecreatie. Je hoeft zelf alleen nog een rooster (minimaal 45 x 45 cm, maximaal 50 x 50 cm) en houtskool mee te nemen. Wegwerpbarbecues passen eveneens in de deze vaste barbecues.