Eerste Haringparty voor senioren een succes

AMSTELVEEN – De eerste Haringparty voor senioren in Amstelveen werd gehouden op vrijdag 29 juni. Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen verrichtte de opening. Deze middag is vooral bedoeld om senioren in Amstelveen, die zelfstandig wonen of in een verpleeghuis, met elkaar en de buitenwereld te verbinden en hen een gezellige middag te bezorgen.

Wethouder Van Ballegooijen: ‘Het is heel belangrijk dat dit soort events er zijn, waarbij ondernemers, serviceclubs en een goed doel met elkaar samenwerken om het welzijn van de oudere medemens te bevorderen. Wij vinden dit als gemeente heel belangrijk dat er ook aandacht wordt geschonken aan senioren.’
Tijdens de party was ook een echte veiling waarvan de opbrengsten volledig ten goede zullen komen aan welzijnsactiviteiten voor bewoners van de deelnemende verpleeghuizen in Amstelveen aan het project van Stichting Gouden Dagen.

Gouden Dagen is sinds het begin van dit jaar actief in Amstelveen, op vijf locaties: Groenelaan, Klaasje Zevenster, Nieuw Vredeveld, Zonnehuis Amstelveen en Zonnehuis De Luwte. Bij al deze locaties organiseren ze maandelijks Gouden Koffie-ochtenden, waar senioren uit de wijk gratis aan deel kunnen nemen. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de activiteitencoördinatoren van een van de deelnemende locaties.

Directeur van Gouden Dagen Jan Romme: ‘Begin dit jaar organiseerden Gouden Dagen al een feestje voor senioren in het Raadhuis van Amstelveen, een groot succes waarbij er werd gedanst, gelachen en contact gemaakt met nieuwe mensen. Er was muziek, een hapje en een drankje. Het was al een belevenis voor de meeste mensen om bovenin het Raadhuis een kijkje te mogen nemen en over de mooie Poel uit te kijken. Vanaf deze zomer willen we graag gaan beginnen met de Gouden Wensen. Voor senioren die een wens hebben waarvan ze altijd al hoopten dat hij ooit nog eens in vervulling zou gaan? Dit doen wij dan in samenwerking met bedrijven en serviceclubs in Amstelveen.’

Meer informatie over Gouden Dagen kunt u vinden op www.goudendagen.nl.