Eerste herenteam MHC Amstelveen promoveert naar eerste klasse

AMSTELVEEN – Het eerste herenelftal van MHC Amstelveen is afgelopen weekend gepromoveerd naar de eerste klasse. De mannen waren in de play-offs te sterk voor Strawberries uit Driehuis. Eerder werd de thuiswedstrijd tegen Strawberries nipt met 2-1 gewonnen. Onder de rook van IJmuiden vochten de Amstelveners voor wat ze waard waren en konden dankzij een 2-4 overwinning een fijn feestje vieren.

Een aantal seizoenen stond coach Joost van Eyk voor de lastige uitdaging om met een compleet nieuw team te promoveren naar de eerste klasse. De afgelopen seizoen werd er al volop meegedraaid in de top van de tweede klasse. Voor het seizoen 2017/2018 was de doelstelling duidelijk; promotie naar de eerste klasse. Er werden nog wat meer ervaren spelers naar Amstelveen gehaald en tot april waren de vooruitzichten goed, de eerste twee plekken in de ranglijst zouden direct promoveren.

De heren stonden lange tijd op de tweede plek maar wisten dit helaas niet vast te houden. Uiteindelijk werden ze vierde en moesten play-offs beslissen of ze nog konden promoveren. In deze play-offs hebben de heren laten zien waar ze thuishoren: in de eerste klasse.