Expositie Art Deco edelsmid George Henri Lantman in Van der Togt

 Museum Jan van der Togt wijdt van 24 augustus tot en met 7 oktober 2018 een tentoonstelling aan het werk van de veelzijdige edelsmid en metaalkunstenaar George Henri Lantman (1875 – 1933). Lantman behoort tot de top van kunstenaars uit het tijdperk van de Nieuwe Kunst en Art Deco. Al in zijn eigen tijd werd hij door vakgenoten en kenners geroemd om zijn technische virtuositeit. Zijn werk is vertegenwoordigd in verschillende museale collecties als het Rijksmuseum Amsterdam en het Drents Museum Assen. Fraai vormgegeven klokken, vazen, lampen, schalen en sieraden worden in deze tentoonstelling getoond uit de collecties van zijn kleindochter Joke Radius en haar man Adri Vermeer en het Drents Museum Assen.

Na zijn opleiding deed Lantman ervaring op de zilverfabriek C.J. Begeer in Utrecht. Hij nam deel aan een aantal belangrijke nationale en internationale tentoonstellingen, waaronder de vermaarde Exposition Internationale des Arts Décoratifs & Industriels Modernes in Parijs in 1925. Van 1912 tot 1933 was hij als docent edelsmeden verbonden aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus Amsterdam.

Amstelveen
Lantman woonde en werkte van 1920 tot aan zijn overlijden in 1933 aan de Amsterdamseweg in Amstelveen, waar zijn vrouw de drogisterij ‘De Groene Hagedis’ runde.

Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, 1182 JE  Amstelveen. Tel.: (020) 641 57 54, site: www.jvdtogt.nl
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur