Gallagher broers met metalband Raven in P60

 Heavy metalband Raven speelt op donderdag 6 september in P60. De mannen uit Newcastle brengen dan hun ‘atlethic rock’ naar Amstelveen. Met een combinatie nieuw werk en welbekende klassiekers staat de band garant voor een spectaculaire live-show op het podium van de poptempel. 

Raven is misschien wel een van de meest invloedrijke metalbands van de afgelopen eeuw. De broers John en Mark Gallagher lieten de NWOBHM (new wave of British heavy metal) opleven met hun unieke sound, voortkomend uit de Britse hardrock. Maar er wordt ook niet teruggedeinsd voor progressieve invloeden en experimentele elementen.

De band breekt definitief door in de jaren tachtig. Met albums als ‘Rock Untill You Drop’ en ‘Wiped Out’ weet de band ook internationaal succes te vergaren. Het is dan ook niet gek dat de band tijdens deze periode opent voor namen als Ozzy Osbourne, Motörhead en Iron Maiden.

Met hun laatste plaat ‘ExtermiNation’ weet de band zowel de fans als de media te verrassen. Door sommigen wordt het nieuwste schijfje zelfs bestempeld als één van de sterkste albums die de band ooit geproduceerd heeft. En ook nu zit de band niet stil: er wordt druk gewerkt aan nieuw materiaal, waar vast wat van te horen is tijdens hun show in P60.

Donderdag 6 september // zaal open 20:00 // aanvang 20:30 // vvk €13 // zaal €15. Meer info: P60