Gemeente sponsort Amstelveense leerlingen die traplopen voor onderzoek naar MS

AMSTELVEEN – Leerlingen van groep 8 van de Brede School Rembrandt in Amstelveen zetten zich op een mooie manier in voor een MS-vrije wereld. De kinderen gaan aanstaande zondag traplopen tijdens Arena MoveS 2018 in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Het team wat bestaat uit acht mensen heeft voor deze dag al veel sponsors verzameld. Ook de gemeente Amstelveen helpt hier graag aan mee.

Femke van Zwieten had nog nooit van MS gehoord, totdat ze onlangs de eigenaresse van haar verzorgpony ontmoette, Sandy Krijnen. die aan de aandoening lijdt. Want dat is het. Over het algemeen staat MS bekend als een spierziekte. Maar dat is het niet. Multiple Sclerose (MS) is een aandoening van het centrale zenuwstelsel. Sandy vertelde haar dat zij zo’n vijf jaar geleden in een rolstoel zat, maar door een positieve mindset nu weer kan lopen. “Ik was hiervan zo onder de indruk dat ik haar heb gevraagd om haar verhaal te vertellen voor de klas”, vertelt Femke aan wethouders Herbert Raat (Financiën) en Frank Berkhout (Onderwijs en Jeugd) tijdens een bezoek aan het gemeentehuis in Amstelveen. “Na haar bezoek hebben we allemaal besloten om geld in te zamelen voor onderzoek naar MS.”

Sandy is ook bij het bezoek aanwezig. De geboren Amstelveense heeft nog geen maand geleden 2000 kilometer gefietst om de top van de Mont Ventoux te bereiken om zo aandacht (en geld) te vragen voor onderzoek naar MS. Sandy is trots op de meiden. “Ik vind het geweldig dat zij zondag 700 treden gaan traplopen, want dit is iets wat MS-patiënten niet of nauwelijks kunnen. En ook voor Femke en Robin is dat best pittig.” Zo ook haar schoolgenootje Robin Spiegelenburg. Met tientallen zelfgemaakte armbandjes is zij langs familie, vrienden en school gegaan om deze te verkopen. “Ik heb al 275 euro opgehaald”, zegt ze enthousiast. “In totaal hebben we al meer dan 1000 euro opgehaald voor het goede doel.”

De wethouders zijn onder in de indruk van de inzet van de leerlingen en het verhaal van Sandy. Samen met burgemeester Bas Eenhoorn is daarom besloten om het team van de Brede School Rembrandt tijdens Arena MoveS te steunen met 250 euro. “Wij zijn ontzettend trots op jullie en hopen dat jullie heel veel geld gaan ophalen voor dit goede doel”, aldus Herbert Raat en Frank Berkhout.