Gemeente zet strijd voor beter OV voort

AMSTELVEEN – In december 2017 is de nieuwe concessie van vervoersregio Amsterdam ingegaan en sindsdien regent het klachten. Het Amstelveense college en de gemeenteraad voeren de politieke druk op en hebben de vervoersregio verzocht het onderwerp op de agenda van de eerstvolgende vergadering te zetten.

Verschillende regioraadsleden zijn het eens met het Amstelveense college. Zo willen zij graag de bushalte Grote Beer (Middenhoven) terugbrengen. Door zijn centrale locatie in de wijk was deze halte zeer populair. De afstand naar de volgende halte is groot, waardoor het risico bestaat dat hierdoor minder mensen gebruik gaan maken van het OV en zo het autogebruik richting Amsterdam toeneemt. Ook blijft volgens de raadsleden de bereikbaarheid van ziekenhuis Amstelland ondermaats. Buslijn 174 zou vaker moeten rijden, om ook in de avonduren en het weekend een ziekenhuisbezoek met het ov mogelijk te maken.

Wethouder Rob Ellermeijer is blij dat samen met de regioraadsleden de druk om verbetering wordt opgevoerd. Er zijn de afgelopen periode al een aantal verbeteringen geweest, zo is de bushalte Graaf Jorislaan behouden, rijdt buslijn 199 weer door Bovenkerk, is halte Weldam terug en kunnen reizigers vroeger naar Schiphol. “Dit is een goede eerste stap maar we zijn er nog niet,” aldus Ellermeijer.

In oktober wordt de concessie geëvalueerd om verdere verbeterpunten door te voeren in het vervoersplan 2020. De regioraadsleden willen dat hierin ook de volledige buslijn 199 weer wordt hersteld. Het verdwijnen van deze buslijn blijft een enorm gemis voor Amstelveen.