Jazz in het Dorp maakt programma bekend

AMSTELVEEN – Het programma van Jazz in het Dorp is bekend. Op 9 september vindt de vijfde editie van het jazzfestival in het Oude Dorp van Amstelveen plaats. Voor deze editie heeft de organisatie weer veel namen weten te strikken. Van Wouter Hamel tot Dirk Scheele, van lokaal talent tot jonge, opkomende artiesten: ze geven allemaal acte de présence op dit gratis jazzfestival.

Op maar liefst acht verschillende podia in het hele dorp treden zangers, zangeressen, bands en gezelschappen van uiteenlopend pluimage op. Van soul van het trio Soulsupper tot de 14-koppige OhnO! Jazzband, die staan voor een meeslepend spektakel.

Plastik Soldiers speelt met hun avant-garde muziek net zo makkelijk op het Amsterdam Dance Event als in de Sugarfactory óf op Jazz in het Dorp en Supermoon verovert het land én Amstelveen met zijn superfunky Moonstruck Future Funk. Ook de Velvetronic Brassband, Soulsupper, JZZZZZP, Big Time, Filet au Fonque, Confusion, Laura & Strings en Camaleon treden op op een van de podia. En in het Museum Jan van der Togt geeft Joyce Stevens met haar Jazz & Wine een jazzy theatershow & wijnproeverij in één.

Op het plein voor het Grand Café brengt het powertrio van saxofoniste Susanne Alt een wervelende, eclectische show. Op speciaal verzoek van Jazz In Het Dorp wordt haar Venus Tunes Live XL in drie verschillende acts extra ondersteund door zangeressen Lorrèn, SaraLee en Jina Sumedi (keys).

Mainstage: van Lorrèn tot Dirk Scheele! Op het hoofdpodium op het Dorpsplein brengt Lorrèn, inmiddels vaste gaste op Jazz in het Dorp, een betoverende tribute to Ella Fitzgerald. De vierkoppige formatie Bruut!, bekend van meerdere albums, een Edison-nominatie en een optreden bij DWDD, laat met zijn vuige Hammond sounds, harde grooves en 60’s surf íedereen dansen. Voor de allerkleinste muziekliefhebbers treedt de bekende kinderpopartiest Dirk Scheele op, om 14.00 uur trapt hij Jazz in het Dorp af met zijn show ‘Leukste Liedjes’

Dit jaar sluit Wouter Hamel Jazz in het Dorp af. Wouter Hamel timmert al meer dan tien jaar aan de weg als zanger, artiest en muzikant. Met zijn debuutalbum Hamel (2007) brak Wouter door als troubadour en jazzvocalist in onder meer Nederland, Duitsland, Japan en Korea. Op Jazz in het Dorp vertolkt hij zijn vijfde album AMAURY, zijn meest veelzijdige plaat tot nu toe. Het volledige programma is te vinden op www.jazzinhetdorp.nl