Kinderprogramma Jazz in het Dorp bekend

AMSTELVEEN – De vijfde editie van Jazz in het Dorp vindt op 9 september plaats in het Oude Dorp van Amstelveen. Ook deze lustrumeditie is er van alles te doen voor kinderen. Dirk Scheele opent om 14:00 uur het jazzfestival met een concert en ook de Liedjestovenaar komt optreden. Alle optredens zijn gratis toegankelijk. Kom spelen, springen of muziek maken in de Rabo KidsCorner op het grasveld rondom de kerk op het Dorpsplein én bezoek de spetterende kindershows op de podia op het Dorpsplein. 

Dirk Scheele speelt “Z’n leukste liedjes”
De bekende kinderpopster Dirk Scheele maakt vrolijke kinderliedjes voor kinderen vanaf 2 jaar. In deze solovoorstelling “Z’n leukste liedjes” speelt Dirk Scheele er een heleboel. Elke voorstelling is weer anders, afhankelijk van het publiek. Alle genres komen voorbij, van rock & roll en blues, tot pop en wereldmuziek. En speciaal op Jazz in het Dorp natuurlijk met een flinke dosis jazz. Verzoeknummertjes? Kom maar op! Z’n leukste liedjes is een vrolijke voorstelling vol met meezingers voor het grote en kleine kinderpubliek.
Tijd: 14:00 – 15:00, Hoofdpodium Dorpsplein

De Liedjestovenaar met “De Magie van Muziek”
De interactieve muziektheatervoorstelling ‘De Magie van Muziek’ van de Liedjestovenaar zit boordevol mooie, vernuftige liedjes in verschillende stijlen en ritmes. Van Latijns Amerikaanse bolero, swingende jazz, wals en Mariachi tot Rock ’n Roll. Kinderen worden op betoverende wijze meegenomen in de improvisaties en het theaterspel. De Liedjestovenaar wordt begeleid door haar Magische Muzikanten op piano, contrabas en viool.
Tijd: 16:00 – 16:45, Rabo KidsCorner-podium achter de kerk op het Dorpsplein

Rommelen en trommelen
Wat is er leuker dan samen muziek maken? Bij Rommelen en trommelen knutsel je zelf je eigen trommel én stokken en leer je hoe je ze moet bespelen. Daarna maken we er met z’n allen een muzikaal trommelfeest van tijdens de Jazz in het Dorp jamsessie!
Tijd: workshop van 15.00 – 17.00, jamsessie van 17.00-17.30, Rabo KidsCorner, rondom de kerk op het Dorpsplein

Van schmink tot springkussen
In de Rabo KidsCorner op het Dorpsplein kun je de hele dag terecht voor állerlei leuke activiteiten. Wat dacht je van verschillende springkussens, schminken, glittertattoo’s, popcorn, limbodansen en heerlijke suikerspinnen? En natuurlijk kun je ook de hele dag samen met je ouders of opa en oma genieten van een geweldig muzikaal programma op de rest van het festivalterrein.!

Goed om te weten
Jazz in het Dorp vindt plaats op zondag 9 september van 14:00 – 21:00 in het Oude Dorp van Amstelveen. Op acht verschillende podia in het dorp zijn de hele dag alle denkbare jazzstijlen te horen.
Het kinderprogramma begint om 14:00 met het concert van Dirk Scheele. Om 15:00 opent Dirk de Rabo KidsCorner, deze sluit om 18:00 uur.
Het concert van Dirk Scheele is gratis toegankelijk, net als de concerten op de andere podia van Jazz in het Dorp. Om deel te nemen aan de activiteiten in de Rabo KidsCorner, kopen kinderen een strippenkaart voor drie muntjes. De workshop trommels maken kost een muntje extra.
Kijk voor meer informatie, tijden en het volledige programma op www.jazzinhetdorp.nl.