Mc Donald’s Zijdelweg moet ’s nachts definitief dicht

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen heeft geen gelijk gekregen van de Raad van State in de zaak rond de openingstijden van de Mc Donald’s aan de Zijdelweg. Dit betekent dat het fastfoodrestaurant definitief gesloten dient te zijn tussen 24.00 en 07.00 uur.

In de zogenoemde startnotitie die in 2013 werd opgesteld stond dat het restaurant ’s nachts gesloten zou zijn. Later voerde de gemeente op dat ’s nachts betekende dat het de sluitingstijden die gelden volgens de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) betrof. Dit houdt in dat horeca in Amstelveen doordeweeks gesloten moet zijn tussen 02.00 en 07.00 uur. In het weekend gaat het om sluiting tussen 03.00 en 07.00 uur.

De buurmannen van het hamburgerrestaurant kon niet leven met de interpretatie van de gemeente Amstelveen en spande een rechtszaak aan. In augustus vorig jaar gaf de rechter de bewoners al gelijk en in een hoger beroep bij de Raad van State heeft de gemeente nu ook moeten buigen.

Uitspraak Raad van State