NNT speelt Tsjechov’s De Meeuw in Bostheater

AMSTELVEEN – Deze zomer brengen het Amsterdamse Bostheater en het Noord Nederlands Toneel op het buitenpodium van het Bostheater een eigenzinnige bewerking van het fascinerende stuk van Anton Tsjechov: De Meeuw. Een komedie over de tragische en hilarische pogingen het leven zin te geven. Te zien van dinsdag 24 juli tot en met zaterdag 8 september.

In het kunstmatige paradijs van een aangeharkt landgoed, is iedereen met elkaar verbonden, of ze dat nu leuk vinden of niet. Zonder de bescherming van de rol die ze in het dagelijks leven gewend zijn te spelen, worden ze geconfronteerd met zichzelf en elkaar. Dit leidt tot hopeloze liefdespogingen, verveelde slapstick, losgeslagen schietpartijen en gezongen hartenkreten.
De jongeren, onrustig, vertonen een ziekelijke behoefte aan erkenning. De ouderen vrezen de kracht van de nieuwe generatie en zijn bang statuur te verliezen. Voor het te laat is, voor het verval onherroepelijk zal toeslaan, proberen ze er het beste van te maken – of er in elk geval nog iets van te maken.
Zo woekert de menselijke natuur, in pijnlijk herkenbare gedaanten – eigenwaan en overmoed, verslaving en verveling, hufterigheid en hypocrisie, verlangen en melancholie. Dit alles scherp geobserveerd en geestig beschreven door meesterverteller Anton Tsjechov.

Spel: Esther Scheldwacht, André Dongelmans, Hanna van Vliet, Jesse Mensah, Iwan Walhain, Peter van Heeringen, Julia Diepstraten en Denzel Goudmijn.

Regie: Ingejan Ligthart Schenk/ bewerking: Ingejan Ligthart Schenk en Erik Bindervoet / dramaturgie: Robbert van Heuven/ compositie: Randell Heye/ decorontwerp: Ascon de Nijs/ lichtontwerp: Reier Pos en kostuumontwerp: Clement & Sanou.

De zaal is open vanaf 18:30 uur. De voorstelling begint om 21:00 uur en duurt tot ca 22:30 uur.