Plan voor studentenhotel met 500 kamers

AMSTELVEEN – In de wijk Uilenstede/Kronenburg moet een studentenhotel verrijzen van tien etages dat plaats biedt aan 500 internationale studenten. Dit blijkt een startnotitie die vandaag (3 juli) door de gemeente is gepubliceerd.

Het hotel richt zich vooral op internationale studenten en academici en moet worden gevestigd op de plek waar voorheen het GAK en het belastingkantoor waren gevestigd aan Uilestede 471-473. Met de vestiging van een hotel wordt het huidige verbod om te bouwen in verband met Schiphol in Uilenstede/Kronenburg omzeild.

In de huidige startnotitie wordt uitgegaan van ongeveer 500 kamers, ondersteunende horeca, lounge, vergaderruimtes en wasserette. Een deel van die voorzieningen is ook voor de buurt beschikbaar. De prijsklasse van de extended stay hotelkamers (maximaal 6 maanden) voor de internationale academische doelgroep ligt naar verwachting tussen € 795,- en € 1050,-.

Duurzaamheid wordt een aandachtspunt, niet alleen voor de realisatie maar ook voor exploitatie van het gebouw. Zo zal het beschikbare dakoppervlak worden voorzien van zonnepanalen, worden er waterbesparende innovaties toegepast, zal de ecoloog de inrichting van de binnentuin verzorgen om de lokale flora en fauna te versterken en zullen er diverse afvalstormen worden gescheiden. Deze afvalstroomscheiding start al in de hotelkamers.