Polderbaan week dicht door vocht onder asfalt

AMSTELVEEN – De Polderbaan kan deze week niet gebruikt worden, doordat het asfalt en de fundering onder de taxibaan ernaar toe, vervangen moet worden. Dat komt doordat er vocht onder het asfalt is gekomen, dit meldt Up In The Sky op haar website.

“Na inspectie is gebleken dat een deel van het asfalt en de fundering van de taxibaan vervangen dient te worden, waardoor de Polderbaan niet bereikbaar is,” aldus een woordvoerster van de luchthaven tegenover de website. De Polderbaan was vanaf eind maart tot medio april al drie weken dicht voor ‘levensduur verlengend’ onderhoud. Naar verwachting duren de herstelwerkzaamheden van nu, een week.

Afgelopen vrijdag de 13e, werd bij de taxibaan voor de Polderbaan vocht onder het wegdek geconstateerd. Dit heeft schade veroorzaakt. In de drukke zomerperiode moeten de vliegtuigen nu via andere banen worden afgehandeld. Schiphol: “Dat vindt plaats volgens de afspraken met de Omgevingsraad Schiphol op de banen die het meest preferent zijn als de Polderbaan niet beschikbaar is en passend bij het actuele verkeersaanbod en de weersomstandigheden.”