Risico op brand in recreatiegebieden steeds groter

OUDERKERK AAN DE AMSTEL – De aanhoudende droogte betekent dat het gevaar op een natuurbrand dreigt. In de recreatiegebieden van Groengebied Amstelland, waar de Ouderkerkerplas ook bij hoort, is het uitermate populair om te barbecueën. De beheerder van het Groengebied Amstelland doet daarom een beroep op de bezoekers: ‘Rook niet en steek de barbecue niet aan!’

Door de droogte neemt het barbecueën grote risico’s met zich mee. Smeulend zwerfafval kan al een oorzaak zijn van een natuurbrand. “Ga je toch barbecueën wees dan alert en houd je aan de spelregels,” zegt Henk Meuleman, beheerder van Groengebied Amstelland. “Zorg er voor dat de barbecue minimaal dertig centimeter van de grond staat en houd water bij de hand. Gooi gloeiende resten in de daarvoor bestemde speciale afvalbakken. ”

Kijk voor meer informatie op de website van Groengebied Amstelland.