Robby Valentine keert terug met show in P60

AMSTELVEEN – Zaterdag 8 september verwelkomt Poppodium P60 grootheid Robby Valentine. Robby scoorde met zijn debuutsingle ‘Over And Over Again’ begin jaren ’90 een gigantische hit. Na een radiostilte keert de multi-instrumentalist met zijn nieuwe album ‘The Alliance’ en een twee uur durende show terug.

Na het zien van ‘Bohemian Rhapsody’ (Queen) leert Valentine in no-time alle liedjes spelen op de piano. Het logische gevolg is dat hij zijn eigen songs gaat schrijven. Wat uiteindelijk resulteert in een gigantische hit ‘Over And Over Again’ begin jaren ’90. Ook mag hij een Zilveren Harp in ontvangst nemen voor zijn debuutalbum en lanceert hij een succesvolle carrière in Japan.

Na de release van zijn tiende studio album ‘Bizarro World’ in 2014 en de daaropvolgende Bizarro World-tour, bleef het een tijdje stil rondom de multi-instrumentalist. Valentine krijgt te maken met een writer’s block en een ernstige ooginfectie waarbij hij 75 procent van zijn zicht verloor. Dit persoonlijke leed zette Robby weer op het muzikale spoor waar hij lang naar op zoek was geweest. Het resultaat is het volledig zelf ingespeelde nieuwe album ‘The Alliance’.

Het album bestaande uit tien nummers, variërend van heavy songs tot rustigere liedjes, laat zich niet in een hokje duwen. Wat al de nieuwe nummers met elkaar gemeen hebben is dat ze de afgelopen jaren van het leven van Robby samenvatten; van de liefde voor zijn inmiddels 6-jarige dochter, tot aan de intense depressies die hem teisterden. Meer dan ooit roept Robby op ‘The Alliance’ de luisteraar om trouw te blijven aan zichzelf.

Kaarten voor deze avond kosten  €12,50 in de voorverkoop. Aan de deur op de dag van het evenement kosten deze €15,00. De zaal gaat open om 20.00 uur. Aanvang is 20.30 uur.