Schermtalent Daniël Giacon 59ste op WK in China

Het 17-jarige schermtalent Daniël Giacon is dinsdagmiddag 24 juli op de 59ste plaats geeindigd tijdens de wereldkampioenschappen schermen in China. De jonge Aalsmeerder behaalde deze plaats bij het onderdeel floret.

In zijn eerste wedstrijd buiten Europa kruisten Giacon, als één van de vierenzestig deelnemers, de floret met de Rus Safin (nummer acht op de wereldranglijst).

Met een sterke start leek de Nederlander voor een stunt te gaan zorgen, maar helaas gaf hij een voorsprong uit handen en moest winst met 14-15 aan zijn opponent laten.

Ondanks het verlies kan Daniël terugkijken op een geweldig seizoen. Eerder pakte Daniël het brons op de Europese Kampioenschappen Junioren (U20) in Sotsji en op de Wereldbekerwedstrijd van Parijs Massialas, de toenmalige nummer twee van de wereld, versloeg. Komend seizoen neemt Daniël een tussenjaar en gaat veel toernooien en buitenlandse trainingsstages doen.