Turnverenigingen in nieuwe hal door ingroeimiddel

AMSTELVEEN  – Turnverenigingen FIT en ODIN gaan als fusievereniging United Amstelveen trainen in een nieuwe turnhal aan de Sportlaan. De verenigingen hadden dringend behoefte aan een nieuwe accommodatie. In de nieuwe hal beschikken zij over vast opgestelde wedstrijdfaciliteiten. Dit vraagt om een veel hogere huur, waarvoor de contributie van de verenigingen moet worden verhoogd. Door de huurtarieven van de sporthal in stappen te verhogen maakt het college deze overstap voor de verenigingen mogelijk.

De fusievereniging kan de kosten van de overstap naar de nieuwe hal nu nog niet opbrengen. Om hiervoor een oplossing te vinden is vorig jaar de Hospitality Group gevraagd een onafhankelijk onderzoek te doen naar de haalbaarheid van het plan. De conclusie is dat – op termijn – United Amstelveen wel in staat is om de gevraagde tarieven te betalen. Daartoe moet zij de komende jaren een forse contributieverhoging doorvoeren.

De uitkomst van het onderzoek is voor het college van Amstelveen aanleiding om te kiezen voor een ingroeimodel. Het huurtarief van de turnhal wordt verlaagd en in fasen omhoog gebracht. Het Sportbedrijf dat de accommodatie faciliteert wordt door de gemeente financieel gecompenseerd voor de tijdelijke lagere huurinkomsten. Wethouder Rob Ellermeijer is erg verheugd dat zij samen met het Sportbedrijf en de verenigingen een regeling heeft kunnen treffen. “Met een groeimodel maken we het gebruik van de nieuwe turnhal voor de Amstelveense turnverenigingen mogelijk.”