Vanaf volgend jaar mogelijk betalen Kiss & Ride Schiphol

SCHIPHOL – Iemand snel afzetten op Schiphol gaat mogelijk volgend jaar geld kosten. De mogelijkheid tot het zogenoemde ‘Kiss & Ride’ gaat in rekening worden gebracht om de chaos in piekuren en de vervuiling op de drukke luchthaven te verminderen

Dit blijkt volgens De Telegraaf uit plannen van de luchthaven. “We denken er serieus over na om het verkeer van en naar Schiphol duurzamer te maken en de aan- en afvoer van passagiers te verbeteren”, aldus de woordvoerder in de krant. Het gaat naar schatting om tien miljoen ‘autobewegingen’ per jaar.

Volgens Schiphol wordt bijna een kwart van de in- en uitstappende reizigers gehaald en gebracht. “Daar zijn we niet blij mee, omdat dat files op toegangswegen en onnodige opstoppingen rond de luchthaven met zich mee kan brengen. We kijken serieus naar alternatieven. Ja, die kosten automobilisten dan geld.”

Foto: Pixabay