Verbouwing parkeerterreinen aan de Amstelzijde afgerond

AMSTELVEEN – Met het aanleggen van nieuwe toegangswegen naar parkeerterreinen voor horecabezoekers en vergunninghouders zijn de werkzaamheden in het gebied tussen de Amstelzijde en de Oranjebaan afgerond. Er zijn meer parkeerplekken gerealiseerd en de Amstelzijde is verkeersveiliger gemaakt.

De nieuwe aanrijroute gaat via de Amstelslag naar parkeerplaatsen aan de achterzijde van de horeca aan de Amstel, waardoor bezoekers en bewoners niet meer over de Amstelzijde hoeven te rijden. Er zijn twee nieuwe toegangswegen, met daaraan twee parkeerterreinen. Dit was al jarenlang een ambitie van de gemeente, want door deze verplaatsing van het verkeer is er aan de Amstelzijde meer ruimte voor horecaterrassen aan de kade en is de verkeersveiligheid flink verbeterd.

Ook het parkeerterrein van Restaurant Loetje is voortaan via de twee nieuwe toegangswegen bereikbaar. Loetje heeft de ingang van haar parkeerterrein aan de Amstelzijde inmiddels afgesloten voor publiek. Bezoekers kunnen parkeren op de twee nieuwe betaalde parkeerterreinen, één voor kort en één voor lang parkeren. Parkeerplekken aan de Amstelzijde zijn alleen nog voor vergunninghouders.