Zomerworkshops Minecraft in bibliotheek Westwijkplein

AMSTELVEEN – Hoe zal een Bibliotheek er over 100 of 1000 jaar uitzien en hoe zag een Romeins fort er eigenlijk uit? Tijdens de zomervakantie organiseert de Bibliotheek Amstelland twee zomerworkshops Minecraft. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar bouwen samen met een mede-Minecrafter in twee uur tijd een futuristische Bibliotheek of een oud Romeins fort waarbij je je fantasie de vrije loop kunt laten.

Het computerspel Minecraft is ongekend populair bij kinderen en jongeren. Met deze ‘digitale LEGO’ kun je in een oneindige wereld naar hartenlust bouwen, in je eentje of met andere spelers. Minecraft is ook heel goed inzetbaar als educatieve tool. Kinderen trainen vaardigheden zoals ruimtelijk inzicht, creatief denken, samenwerken en ICT-basisvaardigheden.

Vliegende boekenkasten, ondergrondse leesgrotten of betoverde boeken in de Bibliotheek van de toekomst. Een grote muur, een slotgracht, toegangspoort en wachttorens: dit hoort bij een Romeins Fort! Het kan allemaal gemaakt worden in Minecraft op 18 juli en/of 22 augustus tijdens een van de zomerworkshops.

Minecraft zomerworkshop: Bibliotheek van de toekomst op woensdag 18 juli van 15:00 tot 17:00 in Bibliotheek Westwijk Amstelveen.

Minecraft zomerworkshop: Romeins fort op woensdag 22 augustus van 10:00 tot 12:00 in Bibliotheek Westwijk Amstelveen

Kosten per workshop: €6 (leden) l €12 (niet-leden). Er kunnen per workshop maximaal 20 deelnemers meedoen, dus geef je snel op.Wil je graag met iemand samen? Bestel dan twee kaartjes, en stuur even een berichtje naar h.deinema@debibliotheekamstelland.nl.