36 klachten over Dekmantel Festival, 22 meldingen van dezelfde melder

AMSTELVEEN – Het Dekmantel Festival van afgelopen weekend in het Amsterdamse Bos is rustig verlopen. Bij de gemeente Amstelveen kwamen in totaal 36 klachten binnen van geluidsoverlast.

Vrijdag was de eerste dag van het festival. Toen kwamen er 10 meldingen binnen. Op de zaterdag kwamen er 21 meldingen binnen en de zondag verliep kennelijk het rustigste, met 5 meldingen. Vorig jaar kwamen er in totaal 21 meldingen binnen van geluidsoverlast. Op de zaterdag stond er meer wind dan vorig jaar, waardoor de gemeente meerdere geluidsmetingen heeft verricht. Hieruit zijn geen overtredingen geconstateerd.

Een opvallend detail van de 36 meldingen van dit jaar is het aantal melders. 22 van de 36 meldingen kwamen namelijk van dezelfde melder.