Achtste editie bandjesavond Rock Urbanus zaterdag 6 oktober

AMSTELVEEN – De jaarlijkse bandjesavond Rock Urbanus in het Noorddamcentrum in Bovenkerk, Amstelveen heeft dit jaar een verrassende line-up. Tijdens de achtste editie van dit muziekfeest op zaterdagavond 6 oktober betreden diverse bekende Amstelveense / Bovenkerkse bands het podium. Bands die eerder in Bovenkerk optraden, maar ook verschillende nieuwkomers.

Het is de organisatie weer gelukt een afwisselend programma samen te stellen met verschillende muziekstijlen (naast rocknummers, ook pop, blues, soul, disco, jazz, rock & roll en Nederlandstalige muziek).

Dit jaar kan het publiek genieten van twee nieuwe bands: Pitch & the Swiffers (band van de striptekenaar Hein de Kort). Deze band stond eerder op Jazz in het Dorp in Amstelveen. De andere nieuwe band is Cooperstown die tijdens Rock Urbanus voor de eerste keer in een nieuwe samenstelling optreedt.

Er zijn ook diverse bekende Rock Urbanus-artiesten te bewonderen, zoals singer songwriter John Spijker die de avond traditiegetrouw opent en de bands Almost Famous, Too Simple en Wanda & the Bovenkerk Boys die voor een optimale feeststemming gaan zorgen. En na het succes van vorig jaar treedt opnieuw de gelegenheidsband Up the Attic op. Zij zijn ook bekend van hun optreden met jazzy-sound tijdens Gluren bij de Buren in Bovenkerk.

Tijdens de Rock Urbanus-feestavond is de unieke Rock Urbanus-CD voor 10 euro te koop. Aan deze CD, opgenomen in de studio van Rob van der Oever, hebben bands uit Bovenkerk en omstreken meegewerkt.

Net als voorgaande editie belooft Rock Urbanus weer een gezellige bandjesavond te worden waar muziekliefhebbers uit Bovenkerk, Amstelveen e.o. elkaar ontmoeten. De zaal gaat zaterdagavond 6 oktober om 20.00 uur open. Toegang is gratis.

Volg het laatste nieuws over Rock Urbanus via Twitter: @RockUrbanus en Facebook: Rock Urbanus