Alzheimer Café: Dementie thuis met domotica

AMSTELVEEN – Gespreksleider Hanneke ten Brinke spreekt met Marja Park (casemanager bij Zonnehuisgroep Amstelland) en een mantelzorger over domotica van Sensara. Domotica is een ander woord voor ‘huisautomatisering’ en het doel van domotica is het bevorderen van een betere kwaliteit van wonen en leven.

Om veilig thuis te kunnen blijven wonen heeft Sensara een leefstijlmonitor ontwikkeld die uw kinderen, vrienden of buren waarschuwt mocht er iets aan de hand zijn. Voor iemand met dementie biedt dit systeem veiligheid en zelfstandigheid, voor de naasten de mogelijkheid om te zorgen als zij niet fysiek aanwezig kunnen zijn.
Zowel Marja Park als een gebruiker van de domotica leggen uit hoe het systeem werkt en hoe het kan bijdragen aan het zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Donderdag 23 augustus,  aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. U hoeft zich niet aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.
Woonzorgcentrum ‘De Luwte’ van Zonnehuisgroep Amstelland, Wimbledonpark 361, 1185 XJ Amstelveen.