CobraKids gaan grote mensen lesje leren op Uitmarkt 

AMSTELVEEN – Vooruitlopend op de tentoonstelling ‘Een Ontembare Kracht, het kind als inspiratiebron voor Cobra en kunst van nu’ gaat het Cobramuseum op de Amsterdamse Uitmarkt samen met een tiental kinderen ‘grote mensen’ een lesje leren. De Uitmarkt wordt van 24 tot en met 26 augustus in Amsterdam gehouden.

Op de junior Uitmarkt geven kinderen een workshop VingerVerfenVoorVolwassenen en op ‘de grote mensen Uitmarkt’ gaan kinderen de bezoeker onderwerpen aan een diepgaande test: De herontdek het kind in u zelf test. Dit alles met het doel om ‘grote mensen te redden’.

De (her)ontdek het kind in jezelf test wordt bij volwassen bezoekers van de Cobra Museumstand (no.122) afgenomen door kinderen. De kinderen onderzoeken in deze test of volwassenen nog te redden zijn. Is er nog iets van hun creativiteit over? Durft een volwassen mens nog ongegeneerd eerlijk te zijn? Is men bereid om te huppelen om ergens snel te komen? Het is volgens het Cobra Museum belangrijk dat volwassenen het kind in zich zelf herontdekken en de daarbij ontstane spontaniteit weer volop de ruimte te geven. Of dat lukt? De jonge onderzoekertjes geven na een ingevulde test een sluitende diagnose.

Bij deze diagnose verwijst het kind naar de tentoonstelling “Een Ontembare kracht” waar de creativiteit en energie van het kind alom vertegenwoordigd is, waar de mythes over de zuiverheid van het kind worden onderzocht en waar iedere volwassenen onder begeleiding van kinderen het kind in zich zelf weer kan ontdekken.

De expositie ‘Een Ontembare Kracht,  het kind als inspiratiebron voor CoBrA en kunst van  is te zien van 6 oktober tot en met 3 februari in het Cobramuseum.