Culturele instellingen op hun best tijdens open dag op Stadsplein

 Wil je iets nieuws leren, een bijzondere ontmoeting, genieten van cultuur of gewoon gezellige reuring? Op zaterdag 8 september houden de culturele instellingen in Amstelveen gezamenlijk een open dag. Cobra, P60, Platform C, de Schouwburg en de Bibliotheek zetten hun deuren open en nodigen je uit om een kijkje te nemen.

Alle instellingen verzorgen een gevarieerd programma. Om 13.00 uur wordt de open dag officieel geopend met een daverend optreden op het Stadsplein. Voor kinderen is er een puzzeltocht langs de instellingen, waarmee ze kans maken op een mooie prijs.

Kijk voor alle activiteiten en de aanvangstijden op de websites van de culturele instellingen. Alvast een voorproefje:

  • Cobra geeft iedereen gratis toegang tot het museum en biedt zelfs de unieke mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het depot, waar duizenden kunstobjecten liggen opgeslagen. Ook kunt u samen met tentoonstellingsmakers een rondje door het muziek lopen en is er een schilderworkshop voor kinderen. cobra-museum.nl
  • P60 nodigt je uit om alle bijzondere plekjes van het gebouw te ontdekken. Neem bijvoorbeeld deel aan de rondleiding, verzorgd door directeur-bestuurder Gerard Lohuis. Want hoe gaat het er eigenlijk aan toe backstage? Wat staat er te gebeuren in het nieuwe seizoen? En welke talenten gebruiken de P60 Oefenruimtes? Vandaag krijg je antwoord op al deze vragen! p60.nl
  • Platform C zet tijdens deze open dag haar deuren wijd open voor iedereen. Zingen, muziek maken, dansen, acteren, een taal leren, kunst bekijken, fotograferen, creatief bezig zijn, het is allemaal leuk. Maar hoe weet jij waar jouw hart echt sneller van gaat kloppen? Kom dat vandaag ontdekken. platform-c.nu
  • Bij de Schouwburg mag je lekker dwalen in het achterhuis, de kleedkamers, de artiestenfoyer en het toneelhuis. Er zijn voorproefjes van artiesten (Lavinia Meijer en Hans Dulfer Band) en er worden films gedraaid in de nieuwe filmzaal. Tijdens de open dag gaat ook de voorverkoop van Youp van ’t Hek en Brigitte Kaandorp van start. Wees er op tijd bij! schouwburgamstelveen.nl
  •  De Bibliotheek heeft tijdens de open dag het motto: Kijk door andermans ogen. Ontmoet de ‘levende boekencollectie’: mensen die net even anders zijn dan jij. Leen ze voor 20 minuten en vraag ze het hemd van het lijf. Of doe mee aan het taalcafé en ervaar hoe lastig of leuk het is om een compleet andere taal te leren. Ook voor kinderen is er veel leuks. debibliotheekamstelland.nl/opendag