Deze week weer controles in blauwe zones Amstelveen

AMSTELVEEN – In de week van 13 tot en met 19 augustus 2018 vindt er in Amstelveen weer controle van de blauwe zones plaats.

Om ervoor te zorgen dat blauwe zones gebruikt worden waarvoor ze bedoeld zijn, namelijk kort parkeren, controleert de gemeente Amstelveen (minimaal) éénmaal per maand of mensen zich hier daadwerkelijk aan houden. ,,We zetten de handhavingacties in om efficiënt parkeren mogelijk te maken, niet om zoveel mogelijk boetes uit te schrijven. Vandaar ook deze aankondiging.”

Wanneer de gemeente meldingen binnenkrijgt over misbruik van de blauwe parkeerzones wordt hier tegen opgetreden, ook buiten de aangekondigde handhavingsacties. Blauwe zones in het betaald parkeergebied, zoals bij Kostverlorenhof en Bankrashof, worden wel meegenomen buiten de “week van de blauwe zone”.