‘Er gebeuren te veel dingen die de inwoners niet begrijpen’

AMSTELVEEN – Henk Heuvingh is sinds maart dit jaar burgerraadslid voor Burgerbelangen Amstelveen (BBA). Op zijn eerste maanden in de politiek kijkt hij met gemengde gevoelens terug. ,, Er gebeuren te veel dingen die de inwoners niet begrijpen,” zegt hij in een interview op de website van de partij.

Heuvingh bespeurt argwaan ten opzichte van de politiek. Argwaan die hij zelf ook nog steeds heeft: ,,Dat kan alleen de politiek zelf oplossen Wees meer open, wees echt transparant en leg de zaken goed uit. Steeds weer opnieuw en in begrijpelijk Nederlands. En laat je vooral zien bij de mensen.”

Het nieuwbakken BBA-burgerraadslid heeft zich de afgelopen maanden wel verbaasd over de gemeentelijke politiek: ,,Ik dacht echt dat er meer over het inhoudelijke of technische van een onderwerp kon worden gesproken en dat de beste ideeën samen dan tot het besluit zou leiden. Ik zie nu dat een voorstel bijna altijd partij/politiek gelieerd is en dat je dan daarmee de andere partijen achter je moet krijgen.”

Het gehele interview met Henk Heuvingh is hier te lezen.

Foto: BBA