Gemeente ontevreden over bezorging Amstelveens Nieuwsblad

AMSTELVEEN – Het Amstelveense college van B&W is uiterst ontevreden over de bezorging van het Amstelveens Nieuwsblad. Als de bezorging niet binnen drie maanden verbetert gaat de gemeente op zoek naar een ander mediakanaal voor de verspreiding van het gemeentenieuws.

Mediawethouder Rob Ellermeijer: “Het is voor ons niet acceptabel dat de bezorging van het Amstelveens Nieuwsblad met daarin het gemeentelijk nieuws niet goed is. Het college vindt het belangrijk om alle inwoners in de gemeente te bereiken. Maatregelen zijn daarom noodzakelijk”.

De gemeente gaat daarom een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren om te meten hoe de krant bezorgd wordt, zo is te lezen in de reactie van het college op schriftelijke vragen van BBA. De lokale partij heeft de afgelopen maanden al meerdere keren aan de bel getrokken wat betreft de slechte bezorging van de krant. De gemeente is de grootste adverteerder in het Amstelveens Nieuwsblad.

Daarnaast zal de wethouder op korte termijn een gesprek in gaan met uitgever BDU om de bezorging en de afhandeling van klachten te verbeteren. Ellermeijer: “Wij gaan hen verzoeken om in de krant duidelijker aan te geven waar klachten over de bezorging gemeld kunnen worden en vragen hen om structureel aandacht te besteden aan klachten over de bezorging. Zowel in de krant als op de website.”

Indien het onderzoek het beeld van een niet adequate bezorging bevestigt, krijgt de krant drie maanden de tijd om verbeteringen door te voeren. “Vervolgens laten wij opnieuw een onafhankelijke meting uitvoeren. Wanneer blijkt dat ook deze resultaten onvoldoende zijn, gaat de gemeente voor de verspreiding van het gemeentenieuws een ander mediakanaal inzetten.”

Op de Facebookpagina van RTVA werd al meerdere keren aandacht besteed aan de slechte bezorging van het enige wekelijkse Amstelveense huis-aan-huisblad. De bezoekers van onze pagina bevestigden daarin het beeld dat de bezorging niet op orde is.

Om meer grip te krijgen op de klachten creëert de gemeente op eigen homepage een mogelijkheid voor inwoners om te melden dat de krant niet bezorgd is. Deze meldingen worden direct doorgezet naar het Nieuwsblad.