Getuigen gezocht van brandstichtingen Aalsmeer

AALSMEER – In de avond van zondag 26 augustus en de nacht daaropvolgend werd in korte tijd op vier plaatsen in Aalsmeer brand gesticht. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond half elf op zondag kwam de eerste melding binnen. Op de Legmeerdijk ter hoogte van de Japanlaan stond een afvalcontainer in brand. Vlak daarna moet de brandweer opnieuw uitrukken naar de Legmeerdijk, dit keer voor een brandende scooter.

Kort voor middernacht wordt de derde brand gemeld. Voor een woning aan de Pontweg staat een kliko in brand. Uiteindelijk moeten vier bewoners via het balkon in veiligheid gebracht worden door de brandweer. Een kwartier later, terwijl de brandweer nog aan de Pontweg staat, is het weer raak. De vierde brand betrof een kledingcontainer bij een supermarkt aan de Aalsmeerderweg.

De politie heeft het sterke vermoeden dat de branden zijn aangestoken, mogelijk door dezelfde persoon of personen. Heeft u iets opvallends gezien voor, tijdens, of na de branden? Of heeft u andere informatie over deze zaken? Meld dit dan bij de politie via het online tipformulier. Telefonisch melding maken kan via 0900-8844, via de nationale tiplijn 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

Foto: VTF – Vivian Tusveld