Groei passagiers Schiphol komt bijna tot stilstand in juli

SCHIPHOL – De groei van het aantal passagiers op Schiphol is in juli bijna tot stilstand gekomen. Dit meldt de website luchtvaartnieuws.nl. In juli verwerkte Schiphol bijna 6,8 miljoen passagiers, een stijging van een half procent.

De luchthaven kan bijna niet meer groeien omdat het maximaal aantal slots is bereikt. Het aantal vliegbewegingen daalde in juli zelfs met twee procent naar 45.550. In vergelijking met 2017 zijn dat ongeveer duizend vluchten minder. Het aantal reizigers steeg door een hogere bezettingsgraad en het inzetten van grotere vliegtuigen.

Op 30 juli beleefde Schiphol voorlopig de drukste dag van het jaar. Op die dag maakten 233.000 passagiers gebruik van de luchthaven, waarvan er 80.000 vertrokken, 75.000 arriveerden en 78.000 overstapten.