Groter en meer: telefoon wespenverdelger roodgloeiend

AMSTELVEEN – De warme lente heeft ervoor gezorgd dat er op het ogenblik sprake is van een ware wespenepidemie. Opvallend is de opkomst van de megagrote hoornaar die veel angst veroorzaakt. Deze beesten kunnen dan ook vervelend prikken.

,,Ga vooral niet zelf aan de slag,” is het advies van de Amstelveense ongedierteverdelger Wouter Koppen van Afdeling Dierplagen waar de telefoon de laatste weken bijna onophoudelijk gaat. ,,Een nest dichtspuiten met pur kan een averechts effect hebben.”

Voor Koppen zijn het op het ogenblik hoogtijdagen. Hij verwijdert ongeveer vijftien wespennesten per dag. Zo ook woensdagochtend aan de Amsterdamseweg waar een nest met hoornaars voor veel overlast zorgde. ,,De kinderen kunnen weer veilig spelen,” zegt Koppen tevreden als hij weer een kolonie het zwijgen heeft opgelegd. Op naar de volgende klus…