Hogere straf voor dader dodelijk ongeval Oosteinderweg

AALSMEER – Het gerechtshof in Amsterdam heeft de 47-jarige man die in 2015 aan de Aalsmeerse Oosteinderweg de 23-jarige Tom doodreed een hogere straf opgelegd. Zijn nichtje raakte bij het ongeluk ernstig gewond. “We hadden niet verwacht dat hij nog meer zou krijgen, deze uitspraak is voor ons heel fijn,” laat de familie weten tegenover onze mediapartner NH.

De 47-jarige dader ging in hoger beroep nadat hij in september 2017 van de rechtbank te horen kreeg dat hij 30 maanden de gevangenis in moest en een rijontzegging van vijf jaar kreeg vanwege het veroorzaken van het dodelijk ongeval. Het gerechtshof veroordeelt hem nu tot 36 maanden celstraf en rijontzegging van vijf jaar.

De moeder van Tom laat nu als reactie op de uitspraak weten dat ze hopen dit als nabestaanden te kunnen afsluiten: “Niet meer naar de rechtbank. En verder met ons leven, ook al is dat al moeilijk genoeg.”

De moeder van Tom laat verder in een reactie aan NH Nieuws weten dat ze hoopt dat drankrijders beseffen wat ze kunnen aanrichten. “We hopen dat andere mensen hun ogen open doen en nadenken voordat ze met drank op achter het stuur kruipen. Laat de auto alsjeblieft staan en pak een taxi. Je doet zoveel mensen leed aan. Als er alleen maar één iemand wat van op zou steken, dan is dat voor ons al ééntje gewonnen. ”

Foto: NH Nieuws